Заради масовата истерия, свързана с това ще има ли или не

...
Заради масовата истерия, свързана с това ще има ли или не
Коментари Харесай

Истерията по бленуваната грипна ваканция в Пловдив роди събитие във Фейсбук

Заради всеобщата нервност, обвързвана с това ще има ли или не грипна почивка, пловдивчани сътвориха събитие във Facebook, свързанo с казуса. То е озаглавено „ Масово кашляне от РЗИ до Общината ” и е ориентирано към способената институция, която би трябвало да се произнесе дали ще има по този начин мечтаната от учениците почивка. Събитието ще трае до края на седмицата. 109 души до обяд са заявили, че ще участват и още 150 демонстрират интерес.
Като главен мотив за основаването на самото събитие създателят е показал, че „ сме заболели, желаеме сигурност”.

„ Няма задоволителен брой отсъстващи, тъй като сме принудени да вървим заболели на учебно заведение, с цел да не изоставаме с материала! Така болестта се популяризира с още по-голяма мощ! Аз, както и доста други мои съученици, се разболяхме в резултат на това. Моля ви за схващане и съответни ограничения!”, написа ученичка от Пловдив, която се е включила към събитието.



Своеобразен протестен фотос си направиха учениците от 8 " е " клас от елитната езикова гимназия " Иван Вазов " в Пловдив.
Учениците се щракнаха с маски и нададоха военен зов: " Демонстрираме обществено настояванията си за почивка поради рисковия върлуващ грип! ".



Междувременно школници алармираха, че са принудени да стоят в класната си стая с якета и шапки. Причината е, че постройката на СОУ " Яворов " не е отоплена, а радиаторите не смогват да загреят.

Децата описаха още, че от общо 17 възпитаници през днешния ден в клас са били едвам 12.

В същото време пред кабинетите на общопрактикуващите лекари от сутринта чакат десетки пациенти. Опашки се извиха в огромните ДКЦ-та.

Пловдивчани споделят, че са чакали по два часа, с цел да минат през обзор.



Директорката на " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ-Пловдив доктор Троянчева сподели, че на този стадий тематиката за почивка не стои на дневен ред.

" Продължаваме да следим равнището на заболеваемост в Пловдив и региона. В зимния сезон сме, който е миг на повишение на острите респираторни болести, тъй че няма по какъв начин да чакаме нещо друго. Ако има съществено утежняване, ще преценим, само че за момента няма никаква смяна ", увери доктор Троянчева, с което несъмнено разруши сърцата на бленуващите да изпразнят класните стаи.

Източник: TrafficNews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР